Sağlık

Bel-Boyun Fıtığı-Boyun Düzleşmesi ve Tedavi Aşamaları

Bel-Boyun Fıtığı-Boyun Düzleşmesi ve Tedavi Aşamaları yazımızda belimizde ve boynumuzda oluşan fıtıkların tedavi aşamalarını ve boyun düzleşmesi nedenlerini yazdık.

Bel-Boyun Fıtığı-Boyun Düzleşmesi
Doktor muayenesi

Bel Fıtığının Belirtileri

Bel fıtığının ilk belirtileri kollarda ve ayaklarda oluşan uyuşmalardır. Bu uyuşmalar sürekli olmaya başladıysa bel fıtığına yakalanmaya başlamışsınız demektir. En yakın zaman da doktora başvurarak gerekli önlemlerin alınmasıyla bel fıtığından kurtulabilirsiniz. Uyuşmalarda kollarda olanlar boyun fıtığına, bacaklarda olan uyuşmalar ise bel fıtığının habercisidir. Eskiden yapmış olduğunuz işleri artık yapamamaya başladıysanız bu sizde boyun fıtığı olmayı belirtir. Sinir sıkışmasına bağlı olarak da bu uyuşmalar yaşanabilir. Sürekli olmaya başladıysa, bu durumun fıtık olup olmadığını doktora başvurarak öğrenmelisiniz. Sürekli ağrılara katlanmak sizi çok fazla yoracaktır. Ertelemeden hemen önleminizi almaya bakın.

Kemik Erimesine Karşı
Kemik erimesi

Kemik Erimesinin Bel Fıtığı Yapması

Aşırı kilolar insanda bulunan kemik sistemini zorlamaya başlar. Kemikleri güçsüz olan kişiler bu ekstra olan ağırlık nedeniyle bel fıtığına yakalanır. Özellikle kemik erimesi yaşayan kişiler bu hastalıktan muzdariptir. Omurganızın taşıyabileceği miktarı aştığınız için yavaştan ağrılar başlayacaktır. Kemik yoğunluğu oranınıza baktırın ve eksilme var ise buna göre takviye alın ve bolca güneş ışığı almaya bakın. Eğer fıtığınız yaşamınızı kabusa çevirdiyse ameliyat olma çözümüne odaklanın. Başvurduğunuz doktorunuz bel fıtığından kurtulmanın tek yolu olarak ameliyatı öneriyorsa, bu çözümden kaçmayın. Doktorunuza güvenin ve sağlığınız için ameliyatınızı olun.

Bel-Boyun Fıtığı-Boyun Düzleşmesi
Boyun düzleşmesi

Ameliyat Aşamaları

Hasta doktora gittiğinde ilk önce ağrının asıl kaynağı bulunur. Hissettiğiniz yer ile sorunlu olan yer farklı olabilir. Ağrıyı bacağınızda hissedersiniz fakat sorun belinizdedir. Bu gibi durumlar çok yaşanmaktadır. Kaynağı bulunduktan sonra, ilaç tedavisine başlanır. Fakat ilaç ile geçmeyecek cinsten ise direkt ameliyat yapılır. Bu sıralamanın belirli bir standardı vardır. Bu standarda uyulduğu takdirde hastalığın tedavisi başarılı olacaktır. Tüm doktorlar bu standarda uymayabilir. Kesin ameliyatlık hastayı fazladan fizik tedavi ile uğraştırabilirler. Belki iyileşir umudu taşının bu yöntemler kesin ameliyatlık hastalarda bir işe yaramaz. Ameliyatsız iyileşebilecek hastalarda bu fizik tedaviler yapılması faydalıdır. Tek doktordan aldığınız fikir ile tedaviye başlamayın. Birkaç doktora başvurun ve içinize yatan tedaviyi uygulayın.

Boyun Düzleşmesi

Eğer boyunda bir fıtık yoksa, yapılacak egzersizlerle ve hareketlerle düzleşmenin önüne geçilebilir. Bu durumun yaşanmasının sebebi sürekli bir noktaya odaklanmaktır. Boynun hareketsizliği boyun düzleşmesine neden olmaktadır. Boynun çok fazla eğilmesi özellikle telefon kullanırken sürekli olarak boynu eğerek kullanmak, boyunda düzleşmelere sebebiyet verir. Normalde boynumuzun şekli yarım ay şeklindedir. Bu şekil düzleşmeye başladığında boyunda ağrılar ve kıkırdamalar başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir