Çocuk Gelişimi

Bebeklerin Ağlaması Ne Anlama Gelir?

Bebeklerin Ağlaması Ne Anlama Gelir? yazımızda bebeklerin hangi durumlarda daha çok ağladığı, ağlamalarının hangi anlamlara geldiği ve ağlama durumlarında neler yapılacağını yazdık.

Bebeklerin Ağlaması Neden Olur?

Bebekler insanlarla ağlayarak iletişim kurar. Bebeklerin ağlamasının hiçbir sebebi olmayacağı gibi önemli durumların habercisi de olabilir. Bebekler kendilerini rahatsız eden şeyleri haber vermek için ağlamaktadır. Açlık, susuzluk, vücudun herhangi bir bölgesinde ağrı, gaz sancısı, korkmak, aşırı doygunluk, altını ıslatma, ortam ısısının normalden az veya fazla olması yüzünden ağlayabilirler. Bunun yanı sıra ilgi çekmek, istediği şeyi elde edebilmek ya da kucaklanmak için ağlama silahını kullanabilmektedirler. Bunların dışında her türlü hastalık neticesinde ağlarlar.

Mucize Bebek-Aniyah Todd

Bazı Ağlama Durumlarında Yapılacaklar

Bebek vücudunun herhangi bir yerindeki ağrı yüzünden ağlıyorsa güçlü, keskin ama devamlı olmayan bir şekilde ağlamasını gerçekleştirir. Ağlamaya sıklıkla yüzde kasılma, bacakları karna doğru çekme gibi belirtilerde eşilik eder.

Huzursuzluğa bağlı ağlama da bebeğin vücudu çok gergindir. Bu durumda bebeğe dokunulduğunda bile aşırı tepki verebilir, tekme atabilir. Bebeklerin huzursuzluğunun en sık nedeni ise gaz sancısıdır. Sıcak su torbasıyla bebeğin karnına masaj yapmak bebeğin rahatlamasını sağlayacaktır. Bu işlem işe yaramaz ise bebeğin gazını çıkartacak bitkisel ilaçlar kullanılabilir.

Bebeklerin en sık ağlama sebepleri açlık, çevrelerindeki hızlı değişimler, korkma, uykudan uyanma, bebeğin üstünün çıkarılması veya giydirilmesi, kucakta olma isteğidir.

Bazı zamanlarda bebeklerin neden ağladığı anlaşılamaz. Bu tür durumlarda ninni söylemek, kucağa almak ve ısıtmak faydalı olacaktır. Bebeğin uzun süreli ve sık ağlaması dikkate alınmalıdır. Bebek ağladığında ilk önce açlık ve alt ıslatması düşünülmelidir. Bu durumlarda herhangi bir sorun yoksa diğer faktörler akla gelmelidir. Bebeğin neden ağladığı tespit edilemiyorsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Zayıf, inlemeli ve uzun süren ağlamalar mutlaka dikkate alınmalıdır.

Bebeklerin Ağlaması Ne Anlama Gelir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir