Ağrıların Anlamları

Ağrıların Anlamları ve Oluşmaları

Ağrıların Anlamları yazımızda ağrı hissi olmayan kişilerin yaşadıkları durumlar, en çok görülen ağrı çeşitleri, ağrı çekme şekiller ve hastalık belirtisi ağrılarını yazdık.

Basur

Ağrıların Anlamları-Ağrı Hissi Olmayan Kişiler

Çoğu insan hayatında dönemsel olarak ağrı çekmiştir. Bazı insanların genleri ağrılara dayanıklı olduğu için hayatında hiç ağrı çekmemektedir. Bu kişiler ağrı duyusunu almadığı için vücudunda neler olup bittiğini anlamamaktadır. Bu durum onların hastalığa karşı erken teşhis önlemi almalarını engellemektedir. Akut ağrıları hastalığın çözümü için çok önemlidir. Başınız ağrımasa önlemini almazsınız. Veya dişiniz ağrımasa dişçiye gitmezsiniz. Küçük belirtilerin büyümesini engelleyemezsiniz. Ağrı hissi olmadan doğanlar ağrı çekmedikleri için şanslı olabilirler fakat hastalığın ilerlemesini takip edemezler.

Ağrıların Anlamları-Ağrı hissi

En Çok Görülen Ağrı Çeşitleri

Ağrı, hastanın dile getirdiği durum olarak ortaya çıkar. Vücutta herhangi bir şeyin yolunda gitmemesi durumunda olumsuz bir duygu olarak insan bunu yaşar. Baş ağrıları, omurga ağrıları, iskelet ve kas sistemi ağrıları en çok görülen ağrı çeşitleridir. Son zamanlarda hareketsizliğe bağlı olarak kemik ağrılarında oldukça artış görülmektedir. Kemik ve omurga yapısı çok erken yaşlarda yaşlanmaktadır. Eski hasta profilinde 30 yaş altı gençler çok az görülmekteydi fakat günümüzde gençlerin ağrılar ile doktora başvurma sayısı oldukça artmıştır. Eskiden migren ağrılarından doktora başvurulurken, şimdi birçok ağrı için doktora başvurulmaktadır.

Kas kökenli ve omurga kökenli ağrıları olan çok fazla genç vardır. Teknolojinin yol açtığı ağrı çeşitlerinden bilekte sinir sıkışması oldukça fazla görülmektedir. Bilgisayarın faresini kullanmaktan artık bileklerde sinir sıkışması oluşuyor ve bu da ağrılara neden oluyor. Farenin dirsekten güç alınarak bilek yorulmadan kullanılması gerekiyor. Artık çocuklar küçük yaştan itibaren hareketsizlikle mücadele etmektedir. Okula servis ile giden, eve gelince ders çalışan, bilgisayar başına oturan veya televizyon izleyen çocuklar hareketsiz bir yaşamın içine düşmüştür. Hareketlerini artıracak eylemler yapılması gerekiyor.

Bel-Boyun Fıtığı

Omurga ve Kas Sistemi Ağrıları İçin Yapılacaklar

Omurga ve iskelet sistemi için egzersiz yapılması gerekiyor. Hafif egzersizler omurga ağrılarını geçirecektir. Germe ve gevşeme yapabileceğiniz her türlü hareket size iyi gelecektir. Kasların çalışması için kas güçlendirici hareketler yapmak gerekiyor. Günde yarım saat yürüyüş bile kasların güçlenmesini sağlamaktadır. Sabah erken kalkıp yürünecek yarım veya 1 saatlik yürüyüş sizi bir çok hastalıktan koruyacaktır.

Ağrı Çekme

Çok stresli ve mükemmeliyetçi kişilerde ağrı çekme daha sık görülmektedir. Ağrıya gösterilen reaksiyonda kişiye göre değişmektedir. Kişilik, ağrı çekme şeklini çok etkilemektedir. Kimisi sabırla karşılar, kimisi ortalığı ayağa kaldırır. Bunun yanında kültürel, ailesel ve çevresel faktörler de ağrı çekme şeklini belirler.

Ağrıların Anlamları-Beyin Fonksiyonları

Ağrıların Anlamları-Hangi Ağrı Hangi Hastalığın Habercisi?

Beyinde şiddetli ağrı oluşması tüm vücut için alarmdır. Herhangi bir hastalık nedeniyle başınızda ağrı oluşabilir. Beyin kanseri gibi çok büyük hastalıktan başlayıp çok küçük bir rahatsızlığa kadar anlamı olabilir. Göğüs ve sırt ağrısında çok fazla hastalığın belirtisi olabilmektedir. Göğüs ağrılarında öncelik kalp olmakla birlikte bir çok hastalığın habercisi olmaktadır. Göğüs ve sırt ağrısında iç hastalıkları uzmanına görünmeniz gerekiyor. Karın ağrısında ufak bir yemekten de ağrı yapabilir kolon kanserinden de ağrı yapabilir. Uzun süreli ağrılar size bir şeylerin ters gittiği anlatmak istemektedir. Kişide oluşan ilk ağrı çok önemlidir. Doktora gitmeniz için sizi uyarmaktadır. Ağrılarınızı önemseyin.

Ağrıların Anlamları.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir