Sosyal Medya Kullanılarak Veri Elde Etme

Sosyal Medya Kullanılarak Veri Toplama

Sosyal Medya Kullanılarak Veri Elde Etme yazımızda sosyal medyanın insanların tüm özelliklerini ve ne olduklarını öğrenmek için rahatlıkla kullanılabildiğini ve sosyal medya kullananların dikkat etmesi gerekenleri yazdık.

Sosyal Medya Kullanılarak Kitlelere Etki Ediliyor

Sosyal medya günümüzde kitleleri etkilemek ve bir şeylerden haberdar etmek adına çok büyük bir araçtır. Arap Baharı gibi hadiselerin yaygınlaşmasına nasıl katkı sağladığı görülmüştür. Sosyal medyanın gücünün kanıtlandığı ve bir ülkeyi bile yıkabilecek etkiye sahip olduğu tüm insanlar tarafından kabul edilmektedir. Sosyal medyanın bir diğer yönü olan veri toplamada da etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Ülkelerin istihbarat birimlerinde açık kaynak diye adlandırdıkları bilgi toplama merkezleri olarak kullanılmaktadır. Şuan da bilgi toplama verilerinin %90’ını sosyal medya aracılığıyla toplanmaktadır.

Sosyal Medyada Çocuklarının Fotoğrafını Paylaşan Anne

İnsanlar Sosyal Medya Üzerinden Kışkırtılıyor

Özellikle bazı dikkat çekici başlıklar atılarak insanların konulara verdikleri tepkiler ölçülmektedir. Halk arasında zarf atma veya damarına basma diye adlandırılan taktikler ile insanlar kışkırtılıp konu hakkında düşünceleri öğrenilir. Hayattan örnek verecek olursak; mahallede kırılan bir camın kimin kırdığına dair eldeki bilgiler ile çocuğun yanına gidilir. Çocuğa söylenir “Arkadaşın Mehmet, evin camını Kemal ile senin kırdığını söylüyor” diye çocuğa zarf atılır ve çocuk buna kanar. Çocukta bu durumda sadece kendisinin camı kırmadığını Kemal’in de kırdığını söyleyecektir. Sosyal medyada ismi üstünde insanların sürekli olarak konulara yorum yapmasını istemektedir. Yapacağınız yorumların gelecekte başınıza iş açmaması için dikkatli yorumlar yapın.

Taşınabilir Hard Disk Kullanımı

Değer Verdiğiniz Şeyler Kullanılıyor

Değer verdiğiniz şeyler üzerinden haber kaynakları olumlu veya olumsuz haberler yaparak vereceğiniz tepkilerle ölçümlemeler yapılmaktadır. Bu tepkiler veri olarak kullanılmaktadır. Sizin sunmuş olduğunuz bilgileri hangi grupların kullanacağını bilemezsiniz. Değer verdiğiniz şeyleri korumaya çalışırken bir taraftan da zarar veriyor olabilirsiniz. Yapılan oltalama hareketlerine karşı dikkatli davranın.

Sosyal medyayı kullanarak paylaştığınız ya da yazdığınız hiçbir şeyin silinmediğini ve kaybolmadığını bilin. Gelecek yaşamınızda sizin aleyhinize bu bilgiler kullanılabilir. Paylaşılan her bir resim, yayınladığınız her bir yazı, beğendiğiniz resim ve paylaşımlar, beğendiğiniz içerikler ve yapmış olduğunuz yorumlar sizin kim olduğunuzu tüm açıklığıyla ele verecektir. İnsanların artık komşularınızdan sizin kim olduğunuzu öğrenmesine gerek yok. Gerçekler sosyal medyanın sayesinde rahatlıkla bulunabilmektedir.

Sosyal Medya Kullanılarak Veri Elde Etme-İnsan ve Hayat dergisinden yararlanılmıştır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir