Hemoroid Hastalığı Nedenleri ve Çözümü

Hemoroid Hastalığı

Hemoroid Hastalığı Nedenleri ve Çözümü yazımızda hemoroid hastalığının nasıl oluştuğunu, kimlerde daha sık görüldüğünü, tedavisi için neler yapıldığını ve hemoroide bağlı rektal kanamaların ciddiyetini yazdık.

Hemoroid Hastalığı

Hemoroid, vücudumuzun makat bölgesinde ortaya çıkan toplar damarların basınç nedeniyle genişlemesi ve dışarıya doğru çıkmasıdır. Makat bölgesinde bulunan yastıkçıklar tuvalet ihtiyacımızın geldiğini bize haber verir ve işlemimiz bittiğinde kapanırlar. Bu damarsal yapının büyüyüp genişlemesiyle hastalık meydana gelmektedir. Tuvaletini yapmakta çok zorlanan kişiler bu hastalıktan dertlidirler. Hemoroid’in en önemli nedenlerinden biri kabızlıktır. Kabızlık sırasında çok sık ıkınma toplar damarların genişlemesine ve dışarıya çıkmasına neden olur. Baskı makat bölgesi için hiç iyi bir şey değildir.

Hemoroid Hastalığı
İç ve Dış Hemoroid

Hemoroid Hastalığı Kimlerde Daha Sık Görülür?

Genelde uzun süre oturan kişilerde hemoroid hastalığı görülür. Şoförler, bilgisayar işi yapanlar ve öğrencilerde sıklıkla görülmektedir. Ayrıca kas geliştiren kişiler ve hamile kadınlarda da karın içi basıncın artmasıyla görülmektedir. Acı yiyen kişilerde de hemoroide yakalanma riski artmaktadır. Kişinin genetik yapısına göre acı eşiği değişmektedir. Başlarda kullanılan ilaçlar hemoroidin tamamen geçmesini sağlamaz. Kremlerde hemoroidin artmasını engeller ve azalmasını sağlarlar. Eğer hemoroid artarsa hastaneye gitmeniz gerekiyor. Makatın hemoroid hastalığına yakalanmasının 5 nedeni vardır. Kabızlığı yukarıda yazmıştık. Kabızlıktan sonra ishal olma, tuvalette uzun süre oturma, fazla ıkınma, alkol ve baharat ürünlerini çok tüketme hemoroide yakalanma nedenleridir.

Bağırsak Kurtları-Kabızlık İçin Tarifler
Kabızlık

Hemoroid Hastalığında Cerrahi Tedavi

Ameliyat tedavisi hemoroid hastalığında en son çare olarak kullanılmaktadır. İlaç tedavisi ve ameliyatsız çözümlerle hemoroid hastalığına karşı önlemler alınmaktadır. Hemoroid hastalığında kişi makat bölgesinde ki ağrıyı anlayarak uzman doktora başvurmalıdır. Makatta ağrı, şişlik ve kanamalar var ise bu hemoroid olduğunuzun göstergesidir. Hemoroid hastalığına benzer kanser türleri de mevcuttur. Bu yüzden erken tanı için uzman doktora başvurup hangi hastalığa yakalandığınızı öğrenmeli ve ona göre tedavi almanız gerekir. Hemoroid hastalığı toplum nezdinde doktora gidilmesi zor bir hastalıktır fakat önleminizi almanız gerekiyor.

Hemoroid Hastalığı Çözümü
Dış Hemoroid

Rektal Kanamalarda Yapılacaklar

Rektal kanamalar göründüğünden itibaren doktora başvurulursa, ileri derecede kanser oluşması riski başlamadan tedavi edilebilir. Eğer rektal kanamalar ciddiye alınmaz ise çok geç doktora başvurulursa, eğer hastalığınız hemoroid değilde kanser ise çok geç kalmış olabilirsiniz. Erken tanı ile çok kolay tedavi olabilecekken ileri ki aşamalarda kanserle mücadele etmek zorunda kalırsınız. Hemoroid ameliyatı olan kişi daha sonra hemoroidin tekrar oluşmaması için dikkat etmesi gerekiyor. Kabızlık, ishal, ıkınma, tuvalette fazla oturma, alkol, acı ve baharatlara dikkat etmesi gerekir. Sebze, meyve ve lifli besinler bolca tüketilmelidir. Kahvaltıda işlenmemiş zeytin çekirdeğini tek sayı adedinde yutmak bağırsak sorunlarına iyi gelmektedir. Ilık su banyosu yapmak makat bölgesini rahatlatacaktır. Çok fazla sıcak su o bölgeyi daha da kötü hale getirir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir