Eski iPhone’lar Bir Şeye Değer mi? Eski iPhone’u Nasıl Daha Hızlı Çalıştırabilirsiniz?

Apple Şirketinin Zamları-iPhone

Eski iPhone’lar Bir Şeye Değer mi? Eski iPhone‘u Nasıl Daha Hızlı Çalıştırabilirsiniz?

Apple Şirketinin Zamları-iPhone

Eski iPhone’lar Bir Şeye Değer mi?

Bazı akıllı telefonlar, ekonomiyi saran enflasyon dalgasına karşı bağışık görünüyor ve Apple şimdi yeni bir cihaz satın alan insanlara sunduğu takas anlaşmalarını azaltıyor. Takas değerleri yazılıma, C-bant frekansına bağlı olarak düşer.

Geçen hafta, MacRumors tarafından belirtildiği gibi, Apple’ın yayınladığı takas tahminleri, söz konusu iPhone’un yaşına ve özelliklerine bağlı olarak 70 ila 5 dolar arasında düştü. iPhone 11, en büyük göreli saç kesimini aldı, takas değerinde %23’lük bir düşüş 300 dolardan 230 dolara düştü. Apple’ın takas değerlerini düşürme geçmişi göz önüne alındığında, bu şok edici bir arsa bükümü olmamalıydı.

Wave7 Research’ün müdürü Jeffrey Moore, USA TODAY’e e-posta göndererek, “Bu cihazların tümü bir yıl öncesine göre daha eski, bu nedenle bu açıdan mantıklı” dedi.

Ancak, Apple’ın eski iPhone modellerini satmayı bıraktıktan sonra yıllarca yeni sistem yazılımı güncellemeleriyle destekleme geçmişini hesaba katsa bile, akıllı telefonların eşit yaşlanmadığını hatırlatmak gerekir. Örneğin, mevcut iOS 15, 2015-vintage iPhone 6‘lara kadar olan telefonlarda çalışır.

Apple’ın önizleme sürümüyle ilgili sayfasına göre yaklaşan iOS 16, 2017 dönemi iPhone 8 veya daha yenisini gerektirecek. Eski telefonların olası alıcıları ve bunları takas etmek isteyenler, bu telefonların değerinde meydana gelebilecek olası erozyonun farkında olmalıdır.

SmartTech Research’ün kurucusu analist Mark Vena, “Genellikle insanlara iki veya üç nesilden eski telefonları satın almalarını tavsiye etmiyorum” dedi. Bundan daha eski cihazlar, birkaç yıl içinde yazılımda mahsur kalabilir. Vena, “Bir cep telefonu olarak tamamen iyi çalışabilir, ancak en son işletim sistemine yükseltilemeyebilir” dedi.

Gadget’ları yenileyen ve satan bir şirketten bir yönetici, müşteri talebinin Apple’ın destek yaşam döngülerine biraz yakın olduğunu söyledi.

Back Market’in ABD genel müdürü Lauren Benton, bir e-postada, iPhone 7 satışlarının geçen yılki iPhone 6 satışlarıyla aynı şekilde düştüğünü söyledi.

Apple iPhone 7

Eski iPhone’unuzu nasıl daha hızlı çalıştırabilirsiniz?

Sadece bir telefon gençleştirme ipucu: Pillerin genellikle akıllı telefonlarda önce tükendiğini belirten Benton, iPhone’da pil değiştirmenin de performans avantajları sağlayabileceğini söyledi.

Benton, “iPhone’lar güç tüketimini ve performansını pilin sağlığına göre özel olarak yönetir, bu nedenle bir telefon yavaş çalışıyorsa bazen pili değiştirmek onu hızlandırabilir” dedi.

Güncelleme durumu, iki yıl sonra nadiren sistem güncellemesi alan Android telefonlarda daha kötü. Moore’un yazdığı gibi, “kullanılmış iPhone’lar, Android telefonlardan daha değerlidir.”

Ağınız akıllı telefonunuzu geride mi tutuyor?

Kablosuz ağların evrimi, akıllı telefonların eskimesinde yeni bir bölüm daha sunuyor. Yalnızca 2020’de tanıtılan iPhone 12 ve daha yeni modeller, hem 5G‘yi hem de AT&T ve Verizon’da bulunan daha hızlı “orta bant” sürümlerini destekler. Bu ikisi, T-Mobile’ın yaptığı gibi “C-bandı” adı verilen bir dizi frekans kullanır.

Bu daha hızlı bağlantı için uygun olmayan cihazlar şimdi nispeten yavaş hissedebilir, ancak iki yıl içinde kesinlikle daha yavaş hissedeceklerdir. Bu, onları bileşen metallerine geri dönüştürülmeye uygun yapmaz, ancak eski bir telefonu kimin ve hangi amaçlarla kullanabileceği konusunda bir gerçekçilik duygusu gerektirir.

Vena’nın tavsiyesi, takas etmeye hazır olduğunuzda şu anda sahip olduğunuz telefonu başkalarına vermenizdir. Vena, “İki ya da üç yıllık bir telefon, bir çocuk veya bir akraba için harika bir teslim olur” dedi.

Kaynak: usatoday.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir