Algı Oyunları İle İnsanların Ruhu Esir Alınıyor

Algı Oyunları-Yahudilik

Algı Oyunları İle İnsanların Ruhu Esir Alınıyor yazımızda çocukluktan itibaren minik bir algıyla karşılaşmamızı, insanların algılara sürekli maruz kalmasını ve dinlerle ilgili küçük bir algıyı yazdık.

Algı Oyunları İle İnsanlar Rahatlıkla Kandırılabiliyor

Yaşınız sorulduğunda çocukken sırasıyla sayıları, yaşınız 30’u geçince doğum tarihinizi söyleyenlerdenseniz sizde minik bir algı yapmışsınızdır. Bu algının en güzel, masum haliydi. Olan bir şeyi faklı şekilde ifade etmekti. Algı ile neye inandırılmak isteniyorsanız, bütün veriler ona göre hazırlanabiliyor.

Okulların Açılmasıyla Yaşanılan Çocuk Problemleri Nelerdir

Dinlerdeki Mukaddes Günlerin Algı Etkisiyle Yayınlanması

Farklı dillerde yayın yapan bir coğrafya dergisi, dindeki önemli günleri grafiklemişti. Dergide en etkili infografik bu iki sayfa için ayrılmıştı. Dinlerdeki mukaddes günler hangisinde fazla? En büyük grafik hangisine ait sizce? Göstergebilim gözüyle bakalım.

Yahudilik 20’ye yakın günle büyük grafikte birinci sırayı almıştır. İslamiyet ise Uzak Doğu inanç sisteminin yanında küçük bir grafikle gösterilmiştir. İslamiyette toplamda 9 gün mübarek gün olarak gösterilmiştir. Burada algı oluşturulmak için sadece dini günlerdeki resmi tatiller esas alınmıştır. Verilen doğrudur, fakat resmiyete göre algı yapılmıştır. Arefe günleri dahil toplam 9 gün hesaplanmıştır. Bu bilgi doğru olmasına karşın eksiktir. 30 gün Ramazan-Şerif orucunun burada yer alması gerekiyordu. Umre günleri ve hac ayları eklenmemiştir. Nafile oruçlar, 5 mübarek kandil… 5 vakit, 40 rekat farz vakit namazları ekli değildir. Resmiyete bakıp dünü günler hakkında hüküm vermek ancak bu kadar olabilirdi.

İlluminati ile palazlanan ve biraz da mizaha vurulan süreçte göstergebilim, silah gibi kullanılıyor. TV’lerde, sair medya araçlarında kullanılmaktadır. İnsanlar, kendi arzu ve tasvir ettikleri, görmek istedikleri zihni kalıplara dökülmeye çalışılıyor. İnsanlık tarihide en fazla Yahudilik inanç ve değerler üzerine şekillendirilmeye çalışılıyor. Din sosyolojisi açısından “Yahudi mühendisliği” de denilebilir.

Akıl Kontrolü Yaparak Tek Tip
Akıl Kontrolü

Yalanı Ruha Sindirme Operasyonu

Algı sırasıyla psikolojide, pazarlama sektöründe ve ve siyasette uygulanmaya başlandı. Psikoloji bilimi ile insanın ruhu esir alınmak isteniyor. “Kelimelerle İknanın Psikolojisi” kitabında Joe Vitale bunu anlatmaya çalışmaktadır. Birçok psikolog, pazarlamacı veya insanları ikna eden herhangi birinin iki temel motivasyon aracı vardır. Bunlar acı ve zevktir. Bütün reklamların temel kanunu acı ve zevk üzerinedir. Toplum mühendisliği bir meslek haline getirildi. Anlamak manası olan idrak; algı oluşturmak şeklinde dönüştürüldü. Algı oyunları başlatıldı.

Algı Oyunları İle İnsanların Ruhu Esir Alınıyor-İnsan ve Hayat Dergisi‘nden yardım alınmıştır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir