40’lı Yaşlar Sonrası Takviyeler

40'lı Yaşlar Sonrası Bakım

40’lı Yaşlar Sonrası Takviyeler yazımızda 20’li yaşlara kadar vücudumuzun kendini yapılandırması, 20-40 yaş aralığında durağan dönem ve 40’lı yaşlardan sonra vücudun kendini onarmayı bırakması ve yıkıma geçmesini ve eksilecek maddelerin takviyesini yazdık.

20’li Yaşa Kadar Vücudun Yapılaşması

İnsanlar 20’li yaşlarını yumuşak geçebilirken, 40’lı yaşlarla birlikte sert geçişler yaşanabilmektedir. İnsan vücudun ilk önce yapım döneminden geçmektedir. Bu dönem 0-20 yaşları arasında olur, psikolojik gelişimi de sayarsak 25 yaşına kadar uzamaktadır. Vücudun bu dönemlerinde çok fazla sorunla karşılaşmayız, yeter ki vücuda gerekli olan beslenme ve malzemeyi verin. Doğallıktan uzaklaşmamakta vücudun sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlayacaktır. Bu yaş aralığının kırımla dönemi ise ergenlik dönemidir. Bu dönemde hormonal patlama ve ruhsal patlama iç içe geçmektedir. Anne ve babaların çocuklarının ergenlik döneminde onlara karşı daha dikkatli olmaları gerekir. Daha sonra 20-40 yaş aralığı olduğumuz yerde kalmaktayız. Bu yaşlardaki fotoğraflarımızda ciddi değişiklikler olmamaktadır.

Yaş Dilimleri

40’lılı Yaşlardan İtibaren Vücut Yıkıma Geçer

Ama yaş 40’ı ve 50’yi geçince vücut yıkıma geçmektedir. Vücutta yapım faaliyetleri yavaşlamaya, bunun tersi olarak da yıkım faaliyetleri artmaya başlar. Bu yaşlarda kalp, damar, iskelet, kas v.b sistemlerinde sorunlar oluşmaya başlayabilir. Vücutta bu yaşlardan itibaren daha çok toksinler birikmeye başlar. Vücut sistemlerinin kendi kendilerini tamir etme özellikleri de yavaşlamaya başlar. Bu dönemlerde kişilerin kendilerine daha fazla bakması gerekiyor. Vücutta kırılan ve incinen yerlerin tamiri için kişinin daha fazla yardımcı olması gerekmektedir. Vücudun kendi kendini onarma yeteneğine 40’lılı yaşlardan sonra yardımcı olmamız bizim faydamızadır.

Cilt Yaşlanması ve Lekeleri

40’lı Yaşlar Takviye Alımı

Kişilerin alacağı destekler birbirinden tamamen farklıdır. İhtiyaç duyulan malzemeler genetik problemler, kurgu, çocuklukta ve gençlikte geçirilen hastalıklar, sahip olunan biyolojik rezervler, karşı karşıya kalınan toksinler, mevcut sağlık düzeyi gibi pek çok durumun ortaya çıkartılmasından sonra belirlenmelidir. Ortalama çözümler yerine kişiye özel tavsiyeler verilmesi daha iyidir. Herkesin ortak eksilme ihtimali olan 6 şey vardır. Kişilerin yaşam koşulları ne kadar farklı olursa olsun yaşayacakları eksilmeler aynı olacaktır.

D vitamini eksikliği yaşanacaktır. Herkes potansiyel olarak D vitamini eksikliği adayıdır. Her yaşta D vitamini takviyesi gerekirken, özellikle 40’lılı yaşlardan sonra takviye daha önemli hale gelmektedir. D vitamini seviyesi laboratuvar ortamında kontrol edilmelidir. B12 vitamini eksikliği yaşanacaktır. Yaşlandıkça B12 vitamini azalmaktadır. Omega 3 azalacaktır. Probiyotik bakteriler yaşa bağlı azalışa geçecektir. Bağışıklık sistemi de bu nedenle güçsüz düşecektir. Kolajen azalacaktır. Kolajen eklemler, kaslar ve kemikler için gereklidir. Son olarak Koenzim q10 azalacaktır. Bu maddeleri doğal yollardan temin edebilen kişiler daha iyi ve daha rahat yaşayacaktır.

Menopoz Nedir

40’lı Yaşlar Kadınlarda Menopoz Dönemi

40’lı yaşlarında olan kadınları bekleyen menopoz dönemi öncesi ve menopoz dönemi sırasında kemik erimesi sorunu bulunmaktadır. Kas kaybı bu yaşlarda erkeklerde ve kadınlarda yaşanırken, kadınlarda oranı erkeklere göre daha fazladır. Kemik kaybı kadınlarda daha çok yaşanmaktadır. Bu yaşlara gelmiş kadınların kemik rezervinin ne durumda olduğunu baktırılmalı ve ona göre takviye alınmalıdır. Menopoz ile birlikte kuruyan cildin nemlenme ihtiyacı da artmaktadır. Kolajen, Koenzim q10 ve D vitamini takviyesi alınmalıdır.

40’lı Yaşlar Sonrası Takviyeler-Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun videosundan yardım alınmıştır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir