Araçlar

2023 Toyota BZ4X Bilim Kurgu Havasına Sahip Bir Elektrikli SUV Olacak

2023 Toyota BZ4X Bilim Kurgu Havasına Sahip Bir Elektrikli SUV Olacak

2023 Toyota BZ4X Elektrikli SUV Modeli

Toyota elektrikli SUV‘ları ana akım haline getiriyor. Otomobil üreticisinin popüler RAV4‘ü gibi boyutlandırılmış yeni bir Toyota SUV, otomobil üreticisini elektrik çağına taşıyacak.

Adını Toyota TM’nin yeni “Beyond Zero” alt markasından alan BZ4X; Önümüzdeki birkaç yıl içinde yollara çıkacak elektrikli otomobiller, RAV4 gibi boyutlandırılmış ve hatta tarza sahip olacak. 71,4 kWh pil paketine ve önden veya dört tekerlekten çekiş seçeneklerine sahiptir. Dört tekerlekten çekiş formunda 214 beygir gücü ile BZ4X, Tesla seviyesinde hızlanma ile ilgili olmayacak, ancak Toyota 7.7 saniyelik 0-60 mil süratlenmeyi sağlayacak.

Bunun yerine, BZ4X muhtemelen menzilini ve değerini vurgulayacaktır. Fiyatlandırma açıklanmadı, ancak otomobilin menzili, küresel WLTP test döngüsünden Çevre Koruma Ajansı tarafından kullanılana dönüştürüldüğünde ve büyük ölçüde Amerikan yolları için daha doğru kabul edildiğinde, tam şarjla 300 mile yaklaşması muhtemel. Seviye 3 şarj cihazında Toyota, sadece 30 dakikada %80 dolum beklediğini söylüyor.

2023 Toyota BZ4X Elektrikli SUV

Araba, Hollywood bilimkurgu muamelesi görmüş bir RAV4’e benziyor. İçeride, alçak gösterge paneli iki ekrana sahip – biri enstrümantasyon için, diğeri bilgi-eğlence fonksiyonları için bulunuyor. Bazı pazarlarda çatıya monte bir güneş paneli sunulacak, ancak ABD’nin bu özelliği görüp göremeyeceği belli değil. Ayrıca düz tabanlı bir uçak boyunduruğu tarzı direksiyon simidi burada olup olmayacağı da belli değil.

2023 Toyota BZ4X Bilim Kurgu Havasına Sahip Bir Elektrikli SUV Olacak-Kaynak: marketwatch.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir