Araçlar

2023 Kia Sportage İncelemesi

2023 Kia Sportage İncelemesi

2023 Kia Sportage Görünüm

2023 Kia Sportage: Hibrit Araçlarda Sınıfının Lideri

Artıları: Güçlü ve verimli hibrit; sınıfında lider alan; iyi uygulanmış teknoloji; ayırt edici tasarım seçenekleri

Eksileri: X-Line ve X-Pro hibrit olarak mevcut değildir; tam olarak yakışıklı değil

“Tamamen yeni” terimi otomobil dünyasında bolca kullanılıyor, ancak 2023 Kia Sportage söz konusu olduğunda, kesinlikle tasarıya uyuyor. Kia’nın en eski isim plakası, en küçük kompakt SUV‘lerden birinden en büyüklerinden birine kadar uzanıyor ve her boyutta genişleyerek çok daha aile dostu oluyor. Şimdi iki hibrit seçeneği sunuyor: biri, yakıt ekonomisi ve performans yükseltmesi olarak çifte görev yapan olağanüstü, turboşarjlı geleneksel bir hibrit, diğeri ise yalnızca elektrikle yaklaşık 32 mil menzil sunması gereken bir plug-in hibrit. Bu arada, iç mekan daha iyi görünüyor, daha iyi yapılmış ve Kia’nın en yeni, mükemmel teknolojisiyle dolu.

2023 Kia Sportage’ın yeni keşfedilen pratikliği, onu Honda CR-V, Toyota RAV4 ve Subaru Forester gibi seçeneklere zorlayıcı bir yanıt haline getirirken, farklı bir tarz ve ortalamanın üzerinde bir değer sunmaya devam ediyor. Yeni X-Line ve X Pro donanım seviyelerinde yarı arazi modeli bile var, ancak sağlamlık açısından Forester Wilderness ve TRD Off-Road’a kıyasla yetersiz kalıyorlar. Yeni Mazda CX-50, yeni Sportage ile oldukça karşılaştırılabilir, ancak bir hibrit sunmuyor. Bunun için Sportage’ın mekanik olarak ilgili kuzeni Hyundai Tucson Hybrid’e başvurabilirsiniz.

Hepsini toplayın ve kesinlikle görülmesi gereken ultra rekabetçi kompakt SUV segmentinde yeni bir girişiniz var. Sizi Sportage Hybrid’e yönlendiririz, ancak fiyat primi ihmal edilebilir ve faydaları harika.

Kia Sportage 2023 için tamamen yeni ve sadece bu değil, aynı zamanda boyut ve motor seçimi açısından önemli bir farklılık sunuyor.

2023 Kia Sportage İç

2023 Kia Sportage iç tasarımı ve araç içi teknolojisi nasıl?

Yeni 2023 Kia Sportage iç mekanı, segmentin en çok satanlarına göre başka bir avantajı temsil ediyor. Kısacası, havalı. Burada bulamayacağınız bir stil duygusu var. RAV4 veya Forester. Tasarımın ötesinde, donanım seviyesine ve aktarma organlarına bağlı olarak kırmızı, lacivert ve adaçayı yeşili iç mekanlar mevcuttur ve EX Hybrid bile özellikle havalı Misty Grey ve Triton Navy kombinasyonuna uygundur (yukarıda resmedilmiştir). Kia’nın bu tür estetik seçeneklerin yanı sıra Kia’nın her zamanki cömert özellik içeriğini yüksek dolarlara özel tutmak yerine daha düşük trim seviyelerinde içermesini gerçekten seviyoruz.

Buna bir başka örnek de kabinin ana cazibesi: kabinle paylaşılan ikiz 12,3 inçlik ekranları barındıran dev kavisli panel. EV6. LX dışında her donanımda bulunan bu model, kavisli tasarımı ve güzel grafikleri ile yalnızca göz alıcı değil, aynı zamanda diğer Kia’lar gibi bilgi-eğlence dokunmatik ekranının kullanımı kolaydır. Buna EV6’dan katılmak, iklim kontrolleri ve bilgi-eğlence menüsü kısayolları olarak çifte görev yapan benzersiz dokunmatik kapasitif “düğmeler” dizisidir. Bu gerçekten de Kia’nın olağan ultra-fonksiyonel kabin kontrollerinden ayrılıyor ve ne kadar can sıkıcı olabileceğini görebiliyoruz, ancak temiz bir görünüm sağlıyorlar ve bu günlerde kesinlikle çok daha kötülerini görüyoruz.

Sportage’ın boyu ne kadar?

Sportage neredeyse en büyük kompakt SUV. Ekstra 3.4 inç dingil mesafesi ile selefinden genel olarak 7.1 inç daha uzun. Kargo Daha önce şaşırtıcı derecede cömert arka diz mesafesi sağlamak için feda edilen kapasite, şimdi segmentinin en iyisi 39.6 fit küp. Bu, mekanik olarak ilgili olanlardan bile daha iyidir. Bagaj testimizi başarıyla tamamlayan Hyundai Tucson ve en iyi Honda CR-V ve Toyota RAV4.

Arka koltuk diz mesafesi de 41,3 inç ile bir sınıf lideri olarak genişliyor. Kesinlikle özellikle geniş bir arka koltuk gibi görünüyor, ancak henüz çocuk koltukları veya tam yolcularla test etmedik.

2023 Kia Sportage Dış Dörünüm

Sportage yakıt ekonomisi ve performans özellikleri nelerdir?

Temel motor, segment için etkin bir ortalama: 187 beygir gücü ve 178 pound-feet tork üreten 2.5 litrelik sıralı dörtlü. Sekiz vitesli bir otomatiğe (birçok rakipte daha az arzu edilen bir CVT’ye sahiptir) ve önden veya dört tekerlekten çekiş seçeneğine bağlıdır. Yakıt ekonomisi, EPA tarafından tahmin edilen 25 mpg şehir, 32 mpg otoyol ve FWD ile birlikte 28 mpg ve AWD ile 23/28/25. Rakiplerin çoğu önemli ölçüde daha iyi olduğundan (CR-VAWD birleştirilmiş 29 mpg alır).

Sportage Hybrid bu nedenle şiddetle tavsiye edilir. 1.6 litrelik turboşarjlı sıralı dört, elektrikli motor ve önden veya dört tekerlekten çekişli altı vitesli otomatik çiftlerin bu benzersiz kombinasyonu. 42 mpg şehir, 44 mpg otoyol ve FWD ile birlikte 43 mpg ve AWD ile 38/38/38 döndürür. Bu size her yıl benzinde yüzlerce dolar kazandıracak, ancak daha da iyisi, aynı zamanda 227 hp ve 258 lb-ft torka sahip bir performans yükseltmesidir. Bu, diğer hibrit kompakt SUV’lerden çok daha fazlası.

Sportage Plug-in Hybrid, çok daha büyük olan geleneksel hibrit üzerine inşa edilmiştir. pil. 261 hp ve 258 lb-ft üretiyor. Fişe takıldığında ve elektronlarla doldurulduğunda, resmi olsa da yaklaşık 32 mil menzile dönmelidir. EPA Bu yazının yazıldığı sırada sayılar mevcut değildi.

Sportage nasıl bir araç kullanır?

Rakiplerinin çoğu ya hibrit güç aktarma organı ya da daha yüksek performanslı bir motor yükseltme seçeneği sunarken, Sportage her ikisini de yapan bir şey sunuyor: Sol üstte gösterilen Hybrid. Temel motordan sadece 1.000$ daha pahalı olduğu düşünüldüğünde, kararınızı daha da kolaylaştırır. Sportage Hybrid’in geleneksel şanzımanı ve turboşarjlı motoru, hibrit rekabetini güç açısından alt üst etmenin yanı sıra, çok daha normal ve sessiz bir sürüş deneyimi sunuyor. Ve ne yazık ki X-Line ve X-Pro donanım seviyelerini elde etmenin tek yolu olan 2,5 litrelik taban ile karşılaştırıldığında, turbo artı elektrikli motor kombinasyonu, şehirde ve geçerken ve buna rağmen, özellikle daha cesur hissettiriyor. küçük hacimli motor, gaza bastığınızda daha sessizdir.

Motorların ötesine geçerek, Sportage’i sürmek bir Kia için tipiktir: yetkin, yardımcısı ve büyük ölçüde unutulabilir. Yeterince iyi idare eder ve sürüş yeterince rahattır. Daha keskin bir şey ister misin? bir deneyin Mazda CX-50veyaToyota RAV4 Hibrit SE.

Daha sağlam bir şey ister misiniz? Sportage’ın buna bir cevabı var. İlk olarak, gerçekten sadece bir görünüm paketi olan X-Line var. X-Pro (sağ üstte resimde), BF Goodrich arazi lastikleri, 17 inç mat siyah jantlar ve azaltılmış çekiş koşulları için yeniden kalibre edilmiş sürüş modu ayarları ile bunun üzerine inşa edilmiştir. Oh, ve siyah bir çatı. Bununla birlikte, diğer tüm dört tekerlekten çekişli Sportage ile aynı 8,3 inç yerden yüksekliğe sahiptir. Bu önemsiz değil, ancak RAV4 TRD Off-Road’dan daha az, cip Cherokee Trailh awk ve her Subaru Forester, gök yüksekliği dahi lEl değmemiş Forester. Gerçekten kirlenmek istiyorsan, önce onlardan birini al. Değilse, daha az arzu edilen temel motor ve daha sert ve daha titrek bir sürüş, daha fazla yol gürültüsü ve yol tutuşunda bozulma sağlayan tüm arazi lastikleriyle uğraşacağınızı bilin.

2023 Kia Sportage fiyatı nedir?

Temel 2023 Kia Sportage LX FWD için fiyatlandırma, hedef dahil 27.245 dolardan başlar. Sportage Hybrid LX FWD, CR-V ve RAV4 hibrit giriş noktalarından daha düşük olan 28.545 dolardan başlıyor.

Bu LX iyi donanımlı olarak gelirken, aramaya gerçekten elektrikli sürücü koltuğu, ısıtmalı ön koltuklar, sentetik deri döşeme, gerçek deri tekerlek, çift bölgeli klima kontrolü, yakınlık ekleyen EX ile başlamak isteyeceksiniz. tuş ve basma düğmesiyle çalıştırma, kör nokta uyarısı, kablosuz şarj ve belki de en önemlisi, süper havalı kavisli ekran kasasına yerleştirilmiş 12,3 inç dokunmatik ekran. Tüm bunlar, EX’in 2.000 dolarlık priminden daha değerli görünüyor.

Oradan, SX sadece daha sportif görünüyor ve kavisli ekran kasası gibi birkaç simgesel incelik ekliyor. X-Line, sentetik deri döşemesinde farklı tamponlar, parlak siyah süslemeler, özel jantlar, yükseltilmiş tavan rayları ve basamak benzeri bir desen alır. Temel olarak, daha sağlam görünüyor, ancak işlevsel olarak değil. X Pro, ancak bir dereceye kadar. Sol alttaki resimde, BF Goodrich arazi lastikleri, 17 inç mat siyah jantlar ve azaltılmış çekiş durumu için yeniden kalibre edilmiş sürüş modu ayarları bulunuyor.

Aşağıdaki tüm fiyatlara 1.295 $ varış ücreti dahildir. PHEV fiyatlandırması bu yazının yazıldığı sırada mevcut değildi.

LX: 27,285 USD
EX: 29,285 USD
SX: 32,785 USD
SX Prestij: 34,785 USD
X-Line (yalnızca AWD): 32,085 USD
X-Pro (yalnızca AWD): 36,285 USD
X-Pro Prestige (yalnızca AWD): 38,085 USD

Hibrit LX FWD: 28,585 $
Hibrit LX AWD: 30,385 $
EX AWD: 32,285 $
SX-Prestige: 37,485 $

Sportage güvenlik derecelendirmeleri ve sürücü yardımı özellikleri nelerdir?

Her 2023 Kia Sportage standart olarak yaya ve bisikletçi algılamalı önden çarpışma uyarısı, otomatik acil durum içerir. Frenleme, şeritte kalma yardımı, şeritten ayrılma uyarısı, arka park sensörleri ve sürücü dikkatsizlik uyarı sistemi. LX dışındaki tüm donanım seviyeleri, kör nokta ve arka çapraz trafik uyarısı ve arkadan araba veya bisikletçi gelmesi durumunda yolcuları kapılarını açmamaları konusunda uyarmak için ilk iki sistemi kullanan Güvenli Çıkış Uyarısı kazanır. Kia’nın mükemmel Otoyol Sürüş Yardımı uyarlanabilir hız sabitleme sistemi ve şerit merkezleme direksiyon yardımı, SX ve X-Pro donanım seviyelerine dahildir.

2023 Kia Sportage İncelemesi-Kaynak: autoblog.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir