Haber

2022 Dünya Kupası: Katar Elenen En Erken Ev Sahibi Ülke Olarak Tarihe Geçti

2022 Dünya Kupası: Katar Elenen En Erken Ev Sahibi Ülke Olarak Tarihe Geçti

2022 Dünya Kupası: Katar Elenen En Erken Ev Sahibi Ülke Olarak Tarihe Geçti

Katar, Cuma günü Senegal‘e 3-1 mağlup olmasının ardından ilk iki maçında elenen ilk Dünya Kupası ev sahibi ülke oldu.

2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan takımın A Grubu’ndaki ilk iki takımdan biri olması ve bir sonraki grup aşamasına geçmesi, hâlâ bir grup aşaması daha olmasına rağmen matematiksel olarak imkansız. Hollanda ve Ekvador turnuvanın ilk maçlarını kazandı – Ekvador Katar’ı 2-0 yendi – ve Cuma günü 1-1 berabere kaldı. Her birinin dört puanı var ve Senegal, Katar galibiyetinin ardından üç puana sahip. Katar Salı günü Hollanda’yı yense bile üç puandan fazla alamaz.

Senegal devreyi iki belirleyici golle tamamladı. Boulaye Did 41. dakikada gol attı ve ardından Famara Diedhiou devre arasında sadece üç dakika sonra maçın galibini kaydetti. Katar adına 78. dakikada Mohammed Muntari gol atarken, Senegal 84. dakikada Bamba Dieng’in golüyle maçı uzaklaştırdı.

Katar’ın turnuvaya girmek için eleme turlarına çıkması uzun bir şanstı, ancak iki maçın ardından elenmesi, on yılı aşkın bir süredir Dünya Kupası’na hazırlanan bir ülke için büyük bir hayal kırıklığından başka bir şey değil. Katar’ın milli futbol takımı altyapısı turnuva için inşa edildi ve milli takım, Dünya Kupası’na hazırlanmak için Kuzey Amerika Altın Kupası gibi etkinliklerde oynadı.

Katar, Dünya Kupası’nda grup aşamasında elenen tek ülke olarak Güney Afrika’ya katıldı

Güney Afrika, Dünya Kupası’nı açmak için Meksika ile berabere kaldı, ancak son grup maçında Fransa’yı yenmesi, Meksika gol farkıyla ilerlerken ilerlemesi için yeterli değildi.

Ve Güney Afrika 12 yıl önce kök salması kolay bir takım olsa da, bu turnuvayı çevreleyen sayısız tartışma göz önüne alındığında, dünya çapında şüphesiz milyonlarca insan Katar Dünya Kupası’nın grup aşamasını geçemeyeceğinden mutsuz değil. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’na göre, çok sayıda FIFA yetkilisi, turnuvanın ev sahibi olarak Katar’a oy vermek için rüşvet aldı. Katar’ın Dünya Kupası teklifini almasının ardından, stadyumların inşasına yardım eden binlerce göçmen işçiye kötü muamelesi, ülkenin gözenekli insan hakları sicili ile birlikte turnuvaya kara bir leke oldu.

Kaynak: yahoo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir