AraçlarEkonomi ve ParaHaber

2018 Yılında En Ucuz Arabanın Fiyatı Ne Kadar Tutuyor?

2018 Yılında En Ucuz Arabanın Fiyatı Ne Kadar Tutuyor? yazımızda ülkemizde dövizde yaşanan yüksek artış ve enflasyon rakamlarının yükselmesiyle oluşan fiyat artışlarına göre 1600 motor ve sıfır bir aracın sahibine maliyetini yazdık.

Aracın Bayi Fiyatı

Dövizde geçtiğimiz yıllarda yaşanan yüksek artışlar tüm fiyatlarda olduğu gibi araç fiyatlarına da yansımıştır. Uzmanlara göre Türkiye’de fabrika üretimi en düşük araç fiyatı 40 bin TL’nin altında olmamaktadır. Türkiye’de üretilen araçların fiyatının fabrikadan çıkışı 40 bin TL’den başlamaktadır. 1600 motorlu sıfır bir araç almak isteyen kişinin araç maliyeti de bir hayli artmaktadır. 1 Ocak 2018 yılından itibaren 40 bin liraya fabrikadan çıkan araca %45 ÖTV ve %18 KDV eklenmektedir. Aracın bayi fiyatı ise 65 bin TL’nin üzerinde olacaktır. Araç firmalarının özel yapmış olduğu kampanyalar ile bu ücret aşağıya inebilir fakat, genel olarak bu fiyattan aşağıya araba bulmak imkansız hale gelecektir.

Ayrıca aracı alan kişiye 2.000 TL’lik aracın plaka masrafı, 900 TL’lik trafik sigortası yüklenecektir. Kasko alacaklara ekstra masraf olacaktır. Sıfır bir araba ilk senesinde yaklaşık olarak %15 değer kaybetmektedir. Aracını satacak olanlar zararlı bir şekilde satacaktır. Yeni yasala göre 1600 motorluk aracın MTV vergisi yıllık 1.284 lira olacaktır. Aracını kredi ile alan kişiler için ise durum daha vahimdir. Kredinin faizi oldukça fazla olduğu için her geçen gün kişi zarar etmektedir.

Araç Satın Almak mı Kiralamak mı

2018 Yılında En Ucuz Arabanın Fiyatı

En ucuz arabanın fiyatı 2018 yılı itibariyle 1600 motorlu sıfır bir araç alan kişinin toplam maliyetini hesaplayacak olursak; ÖTV, KDV, MTV, trafik sigortası, kasko, finansman maliyeti, yıllık tahmini değer kaybı, plaka maliyeti eklendiğinde aracın en uygun maliyeti 78 bin TL olacaktır. Daha aracın muayeneleri ve yakıt ücretleri bulunmaktadır. Trafik cezaları da ekstra para kaybına neden olacaktır. Sağlam ikinci el araba almak bu maliyetleri ciddi oranda düşürecektir. Elektrikli araç alınmasını tavsiye ediyoruz. Elektrikli araçların yollarda daha sık görünmeye başlaması ve şarj istasyonlarının artmasıyla araç sahipleri çok ciddi tasarruf edecektir.

2018 Yılında En Ucuz Arabanın Fiyatı Ne Kadar Tutuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir