HaberSağlık

2018 Yılı Beslenme Trendleri Neler Olacak

2018 Yılı Beslenme Trendleri Neler Olacak? yazımızda yeni yılda baharatların artan önemini, faydalı baharatları, adaptojen gıdaları, kızılötesi saunanın popüler hale gelmesini ve diğer trend beslenme çeşitlerini yazdık.

2018 Yılında Bolca Baharat Tüketin

Yeni yılla birlikte daha çok baharatlı gıdalar tüketmeli ve daha az tatlı şeyler yemeliyiz. 2017 yılında sağlıklı beslenmede probiyotik besinler çok popülerdi ve bu yılda popülerliğini koruyorlar. 2018 yılında ise sağlıklı beslenmede baharat tüketimine ağırlık verilmelidir. Daha çok baharat daha çok sağlık demektir. Baharatsız yemekler düşünülememektedir. Özellikle bu sene zerdeçal, karabiber ve zencefil trend baharatlardan olacaktır. Glutatyon geleceğin en büyük desteğidir. Glutatyon vücudumuzda olan bir maddedir fakat, yaşlandıkça azalmaktadır. Glutatyon kazanmak için sülfür içeren besinler tüketmek gerekir. Lahana, karnabahar, turp tüketimi glutatyon kazanımı için önemlidir. C vitamini zengin besinlerde bunu sağlamaktadır. Diğer destekleyici gıdalar ise adaptojenler olacaktır. Adaptojenler Rodyola, Ginseng ve Aşvaganda’dır.

2018 Yılı Beslenme Trendleri-Rodyola

Rodyola

Rodyola bitkisinin kökünden elde edilen rodyola özü kullanılacaktır. Ruslar rodyola bitkisini sıklıkla kullanmaktadır. Batı ülkeleri de yavaş yavaş bu bitkinin önemini kavramaya başlamıştır.

Bademcik İltihabı-Bağışıklık Düzenleyici

Ginseng

Bir diğer destekleyici bitki Ginseng olacaktır. Ginseng stresi azaltmaya, enerjiyi arttırmaya ve konsantrasyonunuzu arttırmaya yaramaktadır.

2018 Yılı Beslenme Trendleri-Ashwagandha

ASHWAGANDHA (Aşvaganda)

ASHWAGANDHA bitkisi de üçüncü destekleyici bitkidir. Hindistan kökenli bir bitkidir.

Kızılötesi Saunalar

Kilo kontrolünde kızılötesi saunalar öne çıkacaktır. Normal saunalar sıvı kaybı yaşatır fakat sizi zayıflatmaz. Isının yükselmesi ile metabolizmanızın hızlanması sağlanır. Bununda faydası bulunmaktadır. Kızılötesi saunalar yarım saat içerisinde çok ciddi kilolar vermenizi sağlamaktadır. Detoks klinikleri, merkezlerinde kızılötesi saunaları oluşturmaya başlamıştır.

Sağlık Strateji Kurmak

2018 Yılı Beslenme Trendleri-Sağlık

Vitamin ve mineral desteği verilirken kişiye özel belirlenen ve ihtiyaca göre destek dönemi gelmektedir. Spor giysileri ve iş yerlerinde spor yapmakta trendler arasında yer almaktadır. Sağlıklı iş yerleri kavramı bu sene daha çok gündemde olacaktır. Fonksiyonel yiyecek ve içeceklerde popüler hale gelecektir. Omega zengini yoğurtlar, takviyeli süt ürünleri, takviye edilmiş sularda gündeme gelecektir. Fitness vücut geliştirme hayatın daha büyük bir kısmında yer alacaktır. Egzersiz yapma daha ön planda olacaktır. Uykuya önem vermede 2018 yılında trendler arasındadır. Farkındalığın daha da çok geliştirilmesi gerekir. Geçmiş pişmanlık, gelecek endişedir, anı yaşamalıyız. Mutlu olmak için yaşadığınız anda kalın. Dünyada nelerin olup bittiğini ve ne kötü halde olan insanların var olduğunu düşünerek halimize şükretmeliyiz.

2018 Yılı Beslenme Trendleri Neler Olacak-Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun videosundan yardım alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir