Ekonomi ve ParaHaber

2008 Mali Çöküşünü Tahmin Eden Peter Schiff: Bu Kripto Yok Oluşu Demek

2008 Mali Çöküşünü Tahmin Eden Peter Schiff: Bu Kripto Yok Oluşu Demek

2008 Mali Çöküşünü Tahmin Eden Peter Schiff: Bu Kripto Yok Oluşu Demek

Kripto para fiyatlarındaki büyük geri çekilme ve kripto borsası FTX‘in çöküşüyle ​​birlikte, “kripto kışı” terimi artık manşetlere çıkıyor.

Ancak Euro Pacific Capital’in CEO’su ve baş küresel stratejisti Peter Schiff, bunun durumu açıklamak için doğru bir terim olduğuna inanmıyor.

“Bu bir #kripto kışı değil. Bu da baharın geldiğini gösteriyor. Bu aynı zamanda bir kripto buzul çağı da değil, çünkü bu bile birkaç milyon yıl sonra sona erdi” diye tweet attı. “Bu kripto yok oluşu.”

Bu ciddi bir uyarı. Ancak Schiff’in alarmı ilk kez çalması değil.

Geçen yıl, bitcoin 50.000 $’ı vurduğunda ve yukarı yönlü ivme durdurulamaz göründüğünde, “100.000 $’a kadar geçici bir hareket mümkün olsa da, kalıcı olarak sıfıra doğru bir hareket kaçınılmazdır” dedi.

Aynı görüşü paylaşıyorsanız, muhtemelen Schiff’in bu çirkin pazarda nereye sığındığını bilmek istiyorsunuz.

Euro Pacific Asset Management, en son 13F başvurusunu yayınladığından beri – kurumsal yatırım yöneticilerinin varlıklarını açıklamak için üç ayda bir dosyaladıkları bir rapor – Schiff’in portföyündeki bazı önemli konulara bir göz atalım.

Altın – 2008 Mali Çöküşünü Tahmin Eden Peter Schiff Sevdiği Varlıklar

Schiff uzun zamandır sarı metalin hayranı.

Bir keresinde “Dolarla ilgili sorun, içsel bir değerinin olmamasıdır” demişti. “Altın değerini koruyacak ve her zaman altınınızla daha fazla yiyecek satın alabileceksiniz.”

Aslında, Schiff kripto yok oluşu hakkında tweet attığında, altının “varlık destekli yeni bir kripto para türüne öncülük etmek için yeniden yükseleceğinden” de bahsetti.

Her zamanki gibi parasını ağzının olduğu yere koyuyor.

30 Eylül itibarıyla Euro Pacific Asset Management, Barrick Gold’un (GOLD) 1.655 milyon hissesine, Agnico Eagle Mines’in (AEM) 431.952 hissesine ve Newmont’un (NEM) 317.495 hissesine sahipti.

Aslında Barrick, portföyünün %6,8’ini temsil eden şirketin en büyük holdingiydi. Agnico ve Newmont, sırasıyla üçüncü ve altıncı en büyük holdinglerdi.

Altın, itibari para gibi yoktan var edilemez ve güvenli liman statüsü, talebin genellikle belirsizlik zamanlarında arttığı anlamına gelir.

Altın fiyatları yükselirse, Newmont, Barrick ve Agnico gibi madenciler büyük ihtimalle daha büyük karlar elde edecek.

Durgunluğa Dayanıklı Gelir Stokları

Temettü hisse senetleri, yatırımcılara pasif bir gelir akışı elde etmek için harika bir yol sunar, ancak bazıları durgunluklara karşı bir önlem olarak da kullanılabilir.

Örnek olay: Euro Pacific’teki en büyük ikinci holding, portföyün %5,3’ünü oluşturan sigara devi British American Tobacco’dur (BTI).

Kent ve Dunhill sigaralarının üreticisi hisse başına 74 sentlik üç ayda bir temettü ödeyerek hisse senedine yıllık %7,6’lık çekici bir getiri sağlıyor.

Schiff’in fonu ayrıca, %5,4’lük temettü verimi ile bir başka tütün kralı olan Philip Morris International’ın (PM) 157.766’dan fazla hissesine sahip. Marlboro sigara üreticisi, %3,5’lik portföy ağırlığıyla Euro Pacific’in en büyük yedinci holdingidir.

Sigara talebi oldukça esnek değildir, yani büyük fiyat değişiklikleri talepte yalnızca küçük değişikliklere neden olur ve bu talep ekonomik şoklardan büyük ölçüde bağışıktır.

Sözde günah hisse senetlerine yatırım yapmak konusunda rahatsanız, British American ve Philip Morris daha fazla araştırmaya değer olabilir.

Tarım

Savunma oynamak söz konusu olduğunda, göz ardı edilmemesi gereken, durgunluğa dayanıklı bir sektör var: tarım.

Basit. Ne olursa olsun, insanların hala yemek yemesi gerekiyor.

Schiff, tarımdan değerli metaller kadar bahsetmiyor, ancak Euro Pacific, gübre üreticisi Nutrien’in (NTR) 124.818 hissesine sahip.

Dünyanın en büyük mahsul girdileri ve hizmetleri sağlayıcılarından biri olarak Nutrien, ekonomi büyük bir gerilemeye girse bile sağlam bir şekilde konumlanmıştır. 2022’nin ilk dokuz ayında şirket, 6,6 milyar dolarlık rekor net kazanç elde etti.

Nutrien hisseleri, S&P 500’ün yıldan bugüne çift haneli düşüşünün tam tersine, 2022’de yaklaşık %3 arttı.

ABD ekonomisinin karşı karşıya olduğu belirsizlikler göz önüne alındığında, tarıma yatırım yapmak riskten kaçınan yatırımcılara gönül rahatlığı verebilir.

Bu makale yalnızca bilgi sağlar ve tavsiye olarak yorumlanmamalıdır. Herhangi bir garanti olmaksızın sağlanmaktadır.

2008 Mali Çöküşünü Tahmin Eden Peter Schiff: Bu Kripto Yok Oluşu Demek-Kaynak: moneywise

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir