Bilim ve TeknolojiHaber

1907 Fenerbahçe Espor Grup

1907 Fenerbahçe Espor Grup yazımızda Fenerbahçe Kulübünün lisanslı branşı alan e-spor takımının çalışma düzenini, nasıl yaşadıklarını ve kendilerini nasıl geliştirdiklerini yazdık.

1907 Fenerbahçe Espor Takımı

1907 Fenerbahçe Espor takımı, 2017 yılı espor yarışmasının galibidir. 1907 Fenerbahçe Espor takımı büyük bir villada konaklamaktadır ve yarışmalara burada hazırlanmaktadır. Espor Türkiye Büyük Finalinde şampiyon olan takım, hem tanınırlıklarını daha fazla arttırdı, hemde kazançlarını arttırdı. Şampiyonluk Ligi’nde bir spor kulübü tarafından desteklenen tek takımdır. Takım kaptanı Berke Demir’dir. Berke Demir yarışmalara nasıl hazırlandıklarını anlatıyor.

E-spor

Takımın Çalışma Düzeni

1907 Fenerbahçe Espor takımına özel yeşil renkli bir oyun odasında antrenmanlarını takım halinde gerçekleştirmektedirler. Genel olarak günleri saat 11:00’de başlamaktadır. Kendi tek antrenmanlarını yaptıktan sonra takım halinde antrenman yapmaktadırlar. Takım toplantılarında ne yapacaklarına dair konuşmalar yaptıktan sonra tekrardan oyun oynamaya devam ediyorlar. Gece 23:00-00:00 saatlerine kadar oyun oynamaktadırlar. 12 saat boyunca oyun ile ilgili şeyler yapmaktadırlar. Espor oyuncularının hayatları bu odada geçmektedir. Antrenmanlar için yurt dışı seyahatleri de gerçekleştirmektedirler. Özellikle Güney Kore‘ye gidip orada turnuvalara katılarak kendilerini geliştiriyorlar.

Espor'un Gençler

Espor Takım Antrenmanları

Espor takımının antrenmanları ikiye ayrılmaktadır. Birincisi bireysel yapmış oldukları antrenmanlardır. Reflekslerin geliştirilmesi ve anlık karar verme gücünün arttırılması sağlanmaktadır. Çabuk ve iyi kararlar verebilmek için bireysel antrenmanlarda bunlara yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Tecrübe edinme oyunlarda da en önemli unsur olarak göze çarpıyor. El ve göz koordinasyonunun sağlanması çok önemlidir. Toplantılarında oyun stratejilerini belirlemektedirler. League of legends oyununda 3 tane koridor bulunmaktadır, bunlara ek olarak ormancı da bulunmaktadır. Ormancının kendine özgü bir koridoru olmayıp diğer koridorlarda savaşan oyunculara yardım etmektedir. Koridorlar üst koridor, orta koridor ve alt koridordur. Oyunda amaç koridorları ele geçirmek ve rakip takımın alanını ele geçirmektir.

Ekstra bilgi: Geçmişte esporcular hediyeler ve ekipmanlar kazanırken, günümüzde Orta sınıf bir Esporcu asgari ücretin 4-5 katını kazanabilmektedir. Fenerli oyuncular ise daha da fazlasını kazanabilmektedir.

1907 Fenerbahçe Espor Takımı 2018

1907 Fenerbahçe Grup Üyeleri

  • BERKE DEMİR-THALDRİN
  • DONG-WOO LEE-CRASH
  • TAE-İL KİM-FROZEN
  • EGE ACAR KOPARAL-PADDEN
  • BAHADIR ÇOLAK-JAPONE
  • MİN SU KANG-MOVE
  • BERŞAN AYDIN-WAENA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir