Seyahat

Bahreyn Krallığı Tanıtımı

Bahreyn Krallığı Tanıtımı yazımızda Bahreyn ülkesini tanıtacağız ve gezilecek tarihi yerleri sizlere yön vermek için yazacağız.

Bahreyn Krallığı
Bahreyn bayrağı

Bahreyn Krallığı Genel Özellikleri

Bahreyn’in güneydoğusunda Katar, batısında Suudi Arabistan yer alır. “Bahreyn” kelimesi Arapça bir kelimedir. İki denizin arasında anlamına gelmektedir. Bahreyn ülkesi Asya’da, Basra Körfezi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Yaşayan toplumlar Araplar ve Hintler’dir. Resmi dilleri Arapçadır. Orta doğunun en hızlı gelişen ülkelerindendir. Başkenti Manama‘dır. 1,5 milyon nüfusa sahiptir. Kişi başına geliri 23 bin dolar civarındadır. Ülkemizin kişi başına geliri 11 bin dolar civarındadır. Bizim 2 katı kişi başına düşen milli gelire sahiptirler. Küçük ülke olmalarına rağmen ekonomileri hızla gelişmektedir. Para birimleri Bahreyn dinarı‘dır. Trafik akışı sağdandır. Resmi dini İslamiyet‘tir. Çok fazla petrolden gelir kaynakları vardır. Ekonomilerinin güçlü olmalarının sebebi de bu petroldür. Dünyanın en zengin milyarderleri bu ülkede yaşarlar. Yüz ölçümü 765 km kare’dir.

Bahreyn Krallığı
Bahreyn Kuleleri

Petrolün Sağlamış Olduğu Zenginlik

Bahreyn dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alır. Yüz ölçümü olarak küçük olmasına rağmen gelişmişlik olarak ileri seviyelerdedir. Bahreyn 33 tane adadan oluşmuştur. Başkenti Manama’da çok fazla gökdelen vardır. Petrolün getirdiği zenginlik bu topraklarda gökdelenlerin fazlalığıyla kendini göstermiştir. Sıcak bir iklime sahiptir. Orta doğunun sıcaklığını kendine benimsemiştir. Dünyanın en büyük tuzlu su arıtma tesisleri Bahreyn’de bulunmaktadır. Su ihtiyaçlarını bu şekilde gidermektedirler. Dünya Ticaret Merkezi‘de burada bulunmaktadır. Bu binada üç adet köprü vardır. Bunlarda da rüzgar gülleri vardır. Burada elektrik üretimi yapılmaktadır.

Bahreyn Krallığı
Bahreyn geceleri

Bahreyn Krallığı Şehir Hayatı

Bahreyn tasarım harikası olan böyle bir sürü gökdelene ev sahipliği yapıyor. Bahreynlilerin hayatları buralarda geçiyor. Türkiye’nin sunmuş olduğu dizileri büyük bir zevkle izlemektedirler. Orta doğu’da yayını yapılan dizilerimiz bizim tanıtımımızı onlara yapmaktadır. Bahreyn’de geceleri tüm gökdelenlerde ışıklandırma yapılmaktadır. Geceleri bile gündüz gibi şehir ışıl ışıldır. Bahreyn 24 saat boyunca hareketliliğini korumaktadır. Yıl boyunca çeşitli festivallere ev sahipliği yapmaktadır. Sosyallik bakımından çok zengindirler. Her akşam yapacak bir şeyler buluyorlar. Farklı farklı etkinliklerle zamanlarını güzel bir şekilde geçiriyorlar. Bazı sulak alanları da kumla doldurarak yaşanılabilir bir yer haline getirmişlerdir. Paranın gücünü sonuna kadar kullanmışlardır.

Altın Pazarı

Bahreyn Krallığı Meşhur Altın Pazarı

Bahreyn’e gelen turistler altın pazarını ziyaret etmeden oradan ayrılmıyorlar. Petrolden sonra en büyük kazançları altındır. Bahreyn’de bulunan altın Dünya’nın en kaliteli altını olarak gösterilmektedir. Bahreyn’de damatlar evlenecekleri zaman gelin adayı yaklaşık olarak 50 bin dolarlık altın başlık hediye ediyorlar. Düşünün nasıl bir zenginlik içerisindeler. Bahreyn’de ayrıca Dünya’nın en saf ve kaliteli incisi çıkarılmaktadır. Bu da onlara ekonomik yönden çok fazla katkı sağlamaktadır. Çok fazla çeşit de altın takısı bulabilirsiniz. Farklı desenlerde ve farklı motiflerde işlenerek müşterilerine kaliteli bir ürün sunuyorlar. Gelinlere ağırlığınca altın takmak da burada gelenektir.

Dünya Ticaret Merkezi
Bahreyn

Şehirdeki Alışveriş Durumu

Şehrin merkezine indiğinizde öğle vakitleri dükkanların bir çoğu kapalı durumdadır. İnsanlar yemeğe 13:00 gibi çıkıyorlar tekrar iş yerini açmaları 16:00’yı buluyor. 3-4 saatlik bir ara verebiliyorlar. Çünkü adamlarda para sıkıntısı ve geçim derdi yok. Genel olarak böyle bir durum vardır. Açık dükkanlarda vardır. Onları da o saatlerde gezebilirsiniz.

Arap

Araçlara Koyulan Plakalar

Zenginliklerinin göstergesi olarak en kısa sayılı plaka almaya bakıyorlar. Uzun ve fazla sayılı plaka numarası alanlara fakir gözüyle bakıyorlar ve en kısa olanı almaya çalışıyorlar. Tek haneli plakası olanlar kraliyet ailesinden olanlara veriliyor. Plakalar 3 basamaktan fazla ise zenginlerin karizması ve egosu bozulmaktadır. Plakaları tam bir zenginlik sembolü olarak gösterebiliriz.

Bahreyn'in en büyük camisi
Fatih Cami

Bahreyn’in En Büyük Camisi Fatih Cami

Fatih Cami 1987 yılında şeyh Selman tarafından açılmıştır. Bahreyn’in ilk şeyhinin adı Fatih olduğundan caminin ismine Fatih ismi verilmiştir. Şehrin merkezinde ve sarı renkli bir camidir. Bahreyn’in en büyük camisidir. 6500 km’lik bir alanı kaplamaktadır. 7 bin kişilik kapasiteye sahiptir. Caminin içi de dışı gibi çok sade yapılmıştır. Gelen turistlere çok ilgilidirler. Misafirperverlik den ödün vermezler. Oteller gelen misafirlere bir sürü ikramda bulunurlar. Otel sahipleri zenginliklerini otellerini en güzel şekilde yansıtmıştır. Hiç bir masraftan kaçınmamıştırlar. Tatil için gidebileceğiniz en iyi körfez ülkelerindendir. Arap kahvesi ve hurması tadarak güzel bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bahreyn Krallığı Tanıtımı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir